Het product

De Braziliaanse notenolie is nog een van de edelstenen die de moeder natuur biedt, die wordt gevonden in de Amazone regenwouden, de longen van onze planeet. Paranoot, brazil nut of tuhka in het trio wordt vooral aangetroffen in Braziliƫ, Bolivia, Columbia, Venezuela, Ecuador, Peru en Suriname. Paranoten zitten boordevol energie, voldoende hoeveelheden vitamines, anti-oxidanten en minerales. De noten vormen in feite het hoofdbestanddeel voor energiebronnen van inheemse amazonians en zijn beroemd om hun hoge voedingswaarde, vooral hun hoge seleniumgehalte en de olie heeft unieke nutritionele, cosmetische en therapeutische voordelen.

De voordelen

  • Verzorgt de droge huid: de groei van de huidcel, stimuleert de snellere omzet van de huidcel en helpt huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis voorkomen.
  • Anti-huidkanker: het selenium is effectief bij de bestrijding en het voorkomen van huidkanker (bescherming tegen de zon)
  • Geeft een natuurlijke glans: het bevordert de gezondheid van de huid door het verbeteren van de elasticiteit van de huid.
  • Vermindert ouderdomsverschijnselen: antioxidanten, vitamine A en E helpen om collageen in de huid te verhogen, wat resulteert in een gladdere huid.
  • Anti-acne: zink helpt bij de opbouw van collageen, terwijl selenium als een antibacterieel middel werkt.